Telefon: +48 667 942 794

Olej oliwkowy pozyskuje się z miąższu oliwek, owoców Oliwki Europejskiej (Olea Europaea). Używany od wieków, jest bogaty w kwasy tłuszczowe, fitosterole i witaminę E, która udaremnia działanie szkodliwych wolnych rodników. Wykorzystywany jest zarówno jako składnik zdrowej żywności, jak też i jako wspaniały produkt kosmetyczny. Jest olejem roślinnym, który najlepiej pasuje do warstwy lipidowej skóry i dlatego stanowi tak skuteczny naturalny środek przeciw jej starzeniu się. Witamina A przeciwdziała suchości skóry i warg. Ponadto olej z oliwek jest bogaty w skwalen, który przenika do głębszych warstw skóry, ożywiając ją, kiedy jest osłabiona przez promieniowanie słoneczne i agresywne środki czyszczące. Zawiera też nienasycone kwasy tłuszczowe, jak kwas linolowy i linolenowy, które zapobiegają chorobom skóry, takim na przykład jak trądzik. Dzięki działaniu kojącemu i regenerującemu, olej z oliwek jest doskonały dla skóry suchej i łagodzi podrażnienia, stany zapalne, zaczerwienienia i przeciwdziała zapaleniu skóry. Jest bardzo dobrze tolerowany nawet przez skórę wyjątkowo wrażliwą i  można go bezpiecznie stosować nawet w okresie ciąży.

Występuje w: Baza cera sucha/ krem BB Sublime