Telefon: +48 667 942 794

Olej słonecznikowy jest pozyskiwany z rośliny o tej samej nazwie, której nazwa naukowa to Helianthus annuus (słonecznik zwyczajny), pochodzącej z kontynentu amerykańskiego, ale obecnej także i w naszym kraju. Olej ten składa się z nienasyconych kwasów tłuszczowych, o świetnych właściwościach przeciwutleniających, witaminy E, witaminy K i fotosteroli. Witamina E spowalnia proces starzenia się komórek oraz ma działanie odżywiające na tkankę skóry, chroni przed szkodliwym działaniem promieni słonecznych, zanieczyszczeniem i starzeniem się. Olej słonecznikowy, uważany za składnik bezpieczny, ma doskonałe właściwości nawilżające, odżywcze i zmiękczające, co sprawia, że świetnie nadaje się do stosowania w produktach kosmetycznych. Wzmacnia naturalną barierę ochronną skóry, zmiękcza naskórek i regeneruje. Wykazuje działanie antyoksydacyjne i przeciwzapalne. Jest idealny do cery tłustej i mieszanej. Dodatkowo normalizuje wydzielanie sebum, a działanie przeciwzapalne pozwala na szybsze uporanie się z trądzikiem i wypryskami.

Występuje w: Płyn do demakijażu- dwufazowy balsam