Telefon: +48 667 942 794

Olej makadamia to produkt roślinny otrzymywany z orzechów drzewa makadamia, wiecznie zielonej rośliny rosnącej w lasach południowo-wschodniej Australii. Olej Macadamia  bogaty jest w witaminę A, witaminy z grupy B ( B1, B2, B3 ) oraz witaminę E, zawiera lecytynę, fenole oraz wiele składników mineralnych. Zawiera również nienasycone kwasy tłuszczowe, głównie kwas oleinowy. Może być używany jako produkt dietetyczny lub też jako kosmetyk. Jego skład jest podobny do budowy skóry ze względu na jego właściwości zmiękczające i stosuje się go do nawilżania skóry oraz jako środek przeciwko jej starzeniu się. Wykazuje działanie antyoksydacyjne, chroniąc komórki przez działaniem wolnych rodników. Zmiękcza i wygładza naskórek, nadając skórze gładkość. Olej makadamia działa antybakteryjnie, regeneruje komórki oraz chroni przed działaniem promieniowania słonecznego. Posiada zdolność przenikania do skóry właściwej, gdzie aktywuje jej funkcje regeneracyjne.

Występuje w: puder kompaktowy nr 01,02,03,04