Telefon: +48 667 942 794

Karanja jest indyjską rośliną rosnącą w stanie Ćennaj w Indiach Południowych i jest tradycyjnie używana w medycynie ajuwerdyjskiej. Ekstrakcji naturalnego oleju karanja dokonuje się z jego nasion metodą tłoczenia na zimno a następnie filtracji. Roślina ta ma szereg korzystnych właściwości zdrowotnych – przeciwdziała starzeniu się, ma intensywne działanie kojące, odżywcze, regeneracyjne, nawilżające, działa pobudzająco. Ponadto posiada silne działanie przeciwbakteryjne i przeciwgrzybicze i z tego powodu jest bardzo potrzebna w produkcji kosmetyków do oczyszczania i pielęgnacji skóry. Skutecznie poprawia  pigmentację skóry. Jest też często wykorzystywana w leczeniu skóry zmęczonej, pomarszczonej i do leczenia odbarwień skóry. Jej olej stosuje się do ochrony skóry przed promieniami słonecznymi i przeciwko jej starzeniu się. Ma on często działanie antyseptyczne.

Występuje w: Puder kompakt 01,02,03,04/ Bronzer matujący 01,02/ Bronzer rozświetlający 03