Telefon: +48 667 942 794

Awocado jest owocem smaczliwki właściwej (Persea Americana), średniej wielkości drzewa,  pochodzącego z szerokiej strefy, rozciągającej się od środkowo-zachodniej, górzystej części Meksyku, po wybrzeże Ameryki Środkowej. Olej ten jest zimno tłoczony lub pozyskiwany poprzez odwirowanie miąższu. Ten cenny produkt jest wykorzystywany w branży spożywczej i kosmetycznej. Posiada podobne właściwości do oleju z oliwek – jest bogaty w kwasy tłuszczowe, witaminę A oraz witaminę E,  a jego doskonałe właściwości odżywcze i regeneracyjne sprawiają że posiada wprost idealne właściwości lecznicze dla skóry wysuszonej, pozbawionej witalności, szorstkiej, odwodnionej, skóry z wypryskami czy poszarzałej. Składniki funkcjonalne znajdujące się w jego owocach charakteryzują się działaniem ożywiającym na tkankę skóry, a później działają one nawilżająco i zwiększają jej elastyczność.

Występuje w: Bronzer 03 rozświetlający/ Bronzer matujący 01,02/ Puder kompaktowy 01,02,03,04 / Róż 01,02,03,04