Telefon: +48 667 942 794

WODA KWIATOWA (HYDROLAT) Z BAMBUSA

Hydrolaty, czyli rośliny aromatyczne, są ubocznym produktem pozyskiwania różnych olejków eterycznych w procesie destylacji, ale różnią się od nich, ponieważ składają się one z ich własnych cząsteczek i są one rozpuszczalne w wodzie. Hydrolaty nadają się idealnie do stosowania na skórę każdego rodzaju, ponieważ są bardzo delikatnie i działają nieagresywnie. Hydrolat z bambusa działa nawilżająco Czytaj więcej >>

SOK JABŁKOWY

Sok Jabłkowy jest  najlepszym przeciwutleniaczem, pięciokrotnie skuteczniejszym  niż witamina C czy E. Usuwa z naszego organizmu wolne rodniki odpowiedzialne m.in. za starzenie się komórek czy powstawanie nowotworów. Sok  ten otrzymuje się w wyniku maceracji oraz wytłaczania owoców jabłoni. Drzewo to może osiągać wysokość 8 metrów i wywodzi się z Azji Środkowej, a pojawiło się już Czytaj więcej >>

MASŁO SHEA

Masło shea jest cennym składnikiem otrzymywanym z pestki owoców drzewa rosnącego w Afryce Środkowej. Jest tam nadal ekstrahowane przy zachowaniu tradycyjnej procedury, umożliwiającej utrzymanie wszystkich jego drogocennych składników aktywnych. Od wieków znajduje szerokie zastosowanie ze względu na swoje wprost nadzwyczajne właściwości regeneracyjne. Jego zastosowanie w dermatologii i kosmetologii wynika z obecności witaminy E, jak też Czytaj więcej >>

OLEJ ZE SŁODKICH MIGDAŁÓW

Olej migdałowy pozyskuje się poprzez wyciskanie nasion z pestki drzew migdałowych, które mogą być słodkie lub gorzkie. Jego zmiękczająca i uelastyczniająca formuła sprawia, że znajduje idealne zastosowanie w kosmetykach i dermokosmetykach o działaniu nawilżającym i kojącym . Zawiera witaminy A i E, które nazywane są witaminami młodości. Ich zawartość w kosmetykach pomaga zachować skórze jędrność Czytaj więcej >>

OLEJ Z ROKITNIKA

Rokitnik zwyczajny jest krzewem, którego owoce były dawniej stosowane przez wojsko jako żywność wysokoenergetyczna, a obecnie jest używany w innych dziedzinach – jako składnik produktów pochodzenia roślinnego, wspomagających odchudzanie i w produktach kosmetycznych. W wyniku specjalnego procesu oddzielania miąższu od owocu, otrzymuje się czerwonej barwy olej o owocowym zapachu, o wysokiej zawartości kwasów palmitynowego i Czytaj więcej >>

OLEJ SEZAMOWY

Składniki mineralne (cynk, fosfor, magnez, potas, wapń i żelazo). Olej sezamowy pozyskuje się z nasion sezamu indyjskiego (Sesamum indicu).Może osiągać wysokość 50 cm, posiada rurkowate białe kwiaty, a jego nasiona są tak małe, że w jednym gramie mieści się ich aż 500. Jest bogaty w kwas linolowy i oleinowy oraz w kilka minerałów takich jak Czytaj więcej >>

EKSTRAKT Z CZERWONYCH WINOGRON

Ekstrakt z czerwonych winogron  pochodzi z liści winorośli właściwej (Vitis vinifera), pnącza należącego do rodziny winoroślowatych (Vitaceae). Występuje w postaci ciemnoczerwonego proszku. Posiada niezwykłe właściwości lecznicze – działa naczynioochronnie, ściągająco, rozkurczowo oraz antyoksydacyjnie. Jest stosowany w leczeniu  zachorowań żylnego obiegu krwi, niewydolności krążenia żylnego, w procesach zapalnych oraz wzmacnia kruchość ścian naczyń włosowatych. Posiada niezwykle Czytaj więcej >>

OLEJ SOJOWY

Olej sojowy otrzymuje się w wyniku ekstrakcji nasion soi. Jest bogaty w tłuszcze wielonienasycone wśród których znajdują się kwas linylowy oraz alfa-linylowy. Surowy olej sojowy używa się zwykle jako naturalny środek zmiękczający skórę, ponieważ pomaga jej zachować młodzieńczy wygląd. Ponadto posiada doskonałe właściwości nawilżające, tworząc na skórze warstwę ochronną, spowalnia jej odwodnienie oraz znacznie poprawia Czytaj więcej >>

PUDER RYŻOWY

Puder  ryżowy (mąka ryżowa) jest drobnoziarnistą substancją otrzymywaną w wyniku przerobu ziarna ryżu siewnego (Oryza sativa). Od dawna kobiety  Dalekiego Wschodu wykorzystują jej biały proszek o trudno wyczuwalnej konsystencji, dzięki temu ich skóra pozostaje jasna i bez skazy. Znajduje zastosowanie w różnych dziedzinach ze względu na jej właściwości kojące, absorpcyjne, matujące, przeciwzapalne i dezodoryzujące. Jako Czytaj więcej >>

RÓŻENIEC GÓRSKI

Różeniec górski jest rośliną szeroko rozpowszechnioną w górzystych regionach Europy, Syberii i Laponii. Tam, gdzie występuje jego nazwa oznacza “złoty korzeń” ze względu na jego mnogość zastosowań. Jest skład jest bogaty w organiczne kwasy i olejki eteryczne. Jako składnik kosmetyków, ceniony jest ze względu na swoje silne działanie antyoksydacyjne, niwelujące procesy starzenia się skóry. Szczególnie Czytaj więcej >>