Telefon: +48 667 942 794

OLEJ ARGANOWY

Argania żelazna jest drzewem należącym do rodziny sączyńcowatych (Sapotaceae), pochodzi z Maroka i może osiągać wysokość 10 metrów. Od zamierzchłych czasów olej arganowy wykorzystuje się ze względu  na jego szereg właściwości dietetycznych i kosmetycznych, potrzebnych do pielęgnacji skóry i włosów. Bogaty w nienasycone tłuszcze i witaminę E, świetnie sprawdza się jako przeciwutleniacz udaremniający działanie szkodliwych Czytaj więcej >>

OLEJ MACADAMIA

Olej makadamia to produkt roślinny otrzymywany z orzechów drzewa makadamia, wiecznie zielonej rośliny rosnącej w lasach południowo-wschodniej Australii. Olej Macadamia  bogaty jest w witaminę A, witaminy z grupy B ( B1, B2, B3 ) oraz witaminę E, zawiera lecytynę, fenole oraz wiele składników mineralnych. Zawiera również nienasycone kwasy tłuszczowe, głównie kwas oleinowy. Może być używany Czytaj więcej >>

ALGA CHLORELLA

Chlorella to niebieskozielona alga, która rośnie spontanicznie w wodach słonych Afryki równikowej. Ta roślina wodna posiada niesamowite wręcz właściwości lecznicze, spowodowane wysokim stężeniem chlorofilu, który eliminuje z organizmu szkodliwe komórki. Jest ona produktem w pełni naturalnym, a dzięki temu niebywale odżywczym. Znajduje zastosowanie również jako suplement diety o działaniu przeciwutleniającym oraz regenerującym. Dzięki wysokiej zawartości Czytaj więcej >>

OLEJ JOJOBA

Olej jojoba pozyskuje się z wiecznie zielonej rośliny rosnącej w stanie Kalifornia, Arizona i w Meksyku. To Indianie jako pierwsi potrafili wykorzystać dobroczynne działanie tej rośliny oraz jej oleistych nasion, w rzeczywistości stosowali je do leczenia ran oparzeniowych i stanów zapalnych. Olej ten jest bogaty w jednonasycone kwasy tłuszczowe i mikroskładniki odżywcze takie jak witamina Czytaj więcej >>

OLEJ Z OLIWEK

Olej oliwkowy pozyskuje się z miąższu oliwek, owoców Oliwki Europejskiej (Olea Europaea). Używany od wieków, jest bogaty w kwasy tłuszczowe, fitosterole i witaminę E, która udaremnia działanie szkodliwych wolnych rodników. Wykorzystywany jest zarówno jako składnik zdrowej żywności, jak też i jako wspaniały produkt kosmetyczny. Jest olejem roślinnym, który najlepiej pasuje do warstwy lipidowej skóry i Czytaj więcej >>

OLEJ SŁONECZNIKOWY

Olej słonecznikowy jest pozyskiwany z rośliny o tej samej nazwie, której nazwa naukowa to Helianthus annuus (słonecznik zwyczajny), pochodzącej z kontynentu amerykańskiego, ale obecnej także i w naszym kraju. Olej ten składa się z nienasyconych kwasów tłuszczowych, o świetnych właściwościach przeciwutleniających, witaminy E, witaminy K i fotosteroli. Witamina E spowalnia proces starzenia się komórek oraz Czytaj więcej >>

OLEJ AVOCADO

Awocado jest owocem smaczliwki właściwej (Persea Americana), średniej wielkości drzewa,  pochodzącego z szerokiej strefy, rozciągającej się od środkowo-zachodniej, górzystej części Meksyku, po wybrzeże Ameryki Środkowej. Olej ten jest zimno tłoczony lub pozyskiwany poprzez odwirowanie miąższu. Ten cenny produkt jest wykorzystywany w branży spożywczej i kosmetycznej. Posiada podobne właściwości do oleju z oliwek – jest bogaty Czytaj więcej >>

OLEJ MORELOWY

Ten olej roślinny nadaje się idealnie do pielęgnacji skóry. Olej pozyskuje się z pestek moreli poprzez zimnotłoczenie. Olej morelowy stanowi jeden z najsilniejszych naturalnych przeciwutleniaczy, zapobiegając powstawaniu komórek nowotworowych. Ze względu na jego  uelastyczniające, zmiękczające oraz ochronnie działanie na skórę, znajduje on zastosowanie w produkcji kremów nawilżających skórę suchą, do stymulacji wydzielania sebum i regulacji Czytaj więcej >>

OLEJ KARANJA

Karanja jest indyjską rośliną rosnącą w stanie Ćennaj w Indiach Południowych i jest tradycyjnie używana w medycynie ajuwerdyjskiej. Ekstrakcji naturalnego oleju karanja dokonuje się z jego nasion metodą tłoczenia na zimno a następnie filtracji. Roślina ta ma szereg korzystnych właściwości zdrowotnych – przeciwdziała starzeniu się, ma intensywne działanie kojące, odżywcze, regeneracyjne, nawilżające, działa pobudzająco. Ponadto Czytaj więcej >>

HYDROLAT SZAŁWIOWY/ WODA KWIATOWA

Hydrolaty czyli wody kwiatowe są ubocznym produktem pozyskiwania różnych olejków eterycznych w procesie destylacji, ale różnią się od nich, ponieważ składają się one z ich własnych cząsteczek i są one rozpuszczalne w wodzie. Hydrolat szałwiowy działa rewitalizująco, przeciwzapalnie i pozostawia na skórze ładny zapach. Skutecznie usuwa niedoskonałości cery tłustej, zanieczyszczonej. Włączony podczas frakcji wodnej produkcji Czytaj więcej >>



Newsletter